sábado, 27 de marzo de 2010

Practica de text de selectivitat


1. Idees principals

Descartes en aquest fragment del discurs de mètode, fa una crítica a tots el que pensen que no es pot arribar a conèixer allò que és Déu i 1'anima, ja que es basen en el sensible per conèixer les coses i per tant segons ell, no són capaços de anar més enllà de les coses materials i perquè nom és ho fan a través de la imaginació. Descartes critica aquesta postura i defensa que ni la imaginació ni els sentits no .ens asseguren el coneixement de res sense l' enteniment.

2. Definicions

a) Inintel·ligible: és allò que no es imaginable.

b) imaginació: és un mode de pensar apropiat per a les coses sensibles.

3. Anàlisi

Segons Descartes els sentits no ens poden assegurar mai res sense la intervenció de l'enteniment. Segons ell, els sentits ens enganyen, ja que moltes vegades ens fan pensar que una cosa és d'una manera però resulta ser d'un altre, per tant segons la seva teoria del dubte metòdic, hem de dubtar deis sentits ja que segons el seu parer si ens enganyen una vegada, ningú no ens assegura que tornin ha fer-ho, per això del que ens podem refiar del nostre enteniment, aquesta és la manera d'arribar a conèixer les coses per si mateixes i que no ens enganyin.

4. Comparació

La concepció que té Descartes de !'anima és que podem arribar a conèixer-la, que I' ànima és la part lliure de nosaltres i per tant té una concepció semblant a Plató que considerava el cos una presó per a I' ànima.

No hay comentarios: