domingo, 12 de octubre de 2008

comentari de text

WITTGENSTEIN

1.Explicar idees principals.

2.Posar-li títol.

3.Quina es la filosofia dins del text?Per què W. Afirma que la filosofia es una activitat. Comenta la frase subratllada.

4.Quin mètode està emprant l’autor?Compara amb altres mètodes.


5. Busca informació sobre Wittgenstein.




1.El text de wittgenstein ens està donant a entendre que la finalitat de la filosofia és donar amb respostes finals i no parcials a totes les qüestions i pensaments que ens plantegem.


2. Li posaria el títol següent: “ L’aclariment del pensament”


3.La filosofia dins del text parteix de la opinió que la filosofia és l’aclariment del pensament i per tant no pot quedar-se en les suposicions sinó que ha d’arribar a l’aclariment dels pensaments mitjançant la precisió. Per aquesta manera afirma que la filosofia es una activitat i no una teoria perquè ha de portar-se a la practica per duu a terme el seu objectiu principal de manera satisfactòria. I per tant convertir així tots els pensaments opacs i confusos en pensaments clars.


4.L’autor està emprant el mètode analiticolingüístic, ja que considera que la major part dels problemes filosòfics es plantegen perquè les expressions filosòfiques són imprecises i obscures i creen confusions. Per això la tasca de la filosofia serà analitzar el llenguatge i intentar aclarir-ho. Per tant el que li toca a la filosofia és aclarir de manera lògica els pensaments.

El mètode analiticolingüístic es diferència del mètode empirista en que mentre el analiticolingüístic es centra en el llenguatge i veu el llenguatge com a món,l’ empirista es centra en l’origen de la filosofia i el valor dels nostres coneixements depenen de l’experiència sensible, per tant la finalitat no es la mateixa perquè en comptes de analitzar el llenguatge i aclarir-ho, la finalitat es explicar tots els nostres coneixements referint-los a l’origen.

També el mètode analiticolingüístic es diferència del transcendental perquè mentre el analiticolingüístic es centra en el llenguatge, el transcendental es centra en mirar de fomentar i donar la raó al nostre saber, es a dir saber quina es l’estructura del coneixement, descobrir les condicions que ens fan capaços de pensar, actuar,esperar, per tant es fa una pregunta clau”Què és l’ésser humà?”.


2 comentarios:

Joan Guirao dijo...

ola nataliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Joan Guirao dijo...

ups soc la alex desde el del joan xd ajja t'estimuuuuuuuu