1. Idees principals.
2. Títol.
3. Comentari.
4. Comparar amb altres.
1. El text esmenta que la veritat ve a partir d’allò que és real i cert. La paraula veritat moltes vegades no es emprada com cal, ja que el que vol es donar certesa allò que és en si cert. La certesa, de un enunciat o una afirmació ha de coincidir amb la cosa a que es refereix, per tant ha de haver concordança, ja que aquesta és la clau de tota veritat o certesa.
2. “cert o fals?”
3. El text ens parla de tres factors molt importants que són la veritat, realitat i concordança. Moltes vedades confonem el terme veritat, que és el que “fa referència allò que fa cert el què es cert” com molt bé esmenta el text, amb l’aparença, que és allò que ens sembla cert però que no tenim tots els fonaments, ni tota la certesa per que ho corrobori. Per això cal veure el que es realment vertader, una manera de fer-ho és a partir de la certesa que concorda l’enunciat que tu esmentes amb el que fa referència perquè d’aquesta manera és pot dir que realment es cert el que és cert, per tant no es una aparença sinó que estàs convençut de que allò es realment vertader.
4. El text pren com a model per explicar el coneixement, el lema de la fenomenologia. És a dir, anar a les coses mateixes, conèixer el que són les coses en la presentació pura i simple de la consciència. Aquest es diferència del realisme, perquè creu que podem conèixer la realitat tal com és, l’objecte del conèixer existeix per si mateixa, independentment del subjecte. També es diferència de l’ idealisme perquè mentre la fenomenologia creu que es necessari la consciència cosa que també defensa d’idealisme, també considera que els objectes no s’adapten al subjecte, mentre que l’ idealisme subratlla que la realitat no existeix sense un subjecte que la conegui.