martes, 21 de abril de 2009

DILEMA 2


· Què ha de fer l’Alfons? Per què?

Crec que l’Alfons hauria de deixar la feina si es el que ell vol ja que no es sent agust amb el que fa al medi ambient i té consciència ecològica, però si pogués hauria de buscar altres alternatives de feina millors de la que ha trobat per que la situació familiar no estigui tan compromesa.

1. L’Alfons ha de canviar de feina i sacrificar el benestar de la seva família pel benestar de la humanitat? Per què?

Segons el seu criteri ell es sent malament i canviaria de feina anteposant el benestar de la humanitat sobre el de la família, però jo crec que sempre es pot fer més i buscar altres sortides.

2. Tenim obligacions amb les generacions futures?

Jo crec que si ja que el que fem nosaltres amb el món en que vivim és el que deixarem a les generacions futures i és per tant la nostra responsabilitat mantenir-ho el millor possible per que ells puguin viure igual de bé que nosaltres, però aquesta mentalitat s’hauria d’aplicar definitivament.

3. Pot privar-se a un poble dels seus propis mitjans de subsistència? Per què?

No es pot privar a un poble de forma directe els mitjans de subsistència sinó que mica en mica s’ha d’intentar canviar aquests per uns altres millors i que no facin malbé el medi ambient perquè si talles de cop els mitjans no milloraria la situació ja que tota l’economia del poble i les famílies no tindrien res i el que es vol és un futur millor per a tots.

4. Com es pot resoldre aquest problema de mitjans de subsistència i mantenir també els pulmons de la terra?

Es podria arreglar buscant formes alternatives, per anar canviant la forma de vida del poble i a l’hora que no afectés al medi ambient.

5. De qui són responsabilitat els problemes mediambientals?

Crec que aquests problemes no són solament responsabilitat del govern, que hauria de ser el principal interessat en poder ajudar i millorar aquest aspecte posant multes a les fàbriques...sinó també dels ciutadans per poder posar-hi de la seva part perquè si cadascú redueix alguna quantitat es notaria i farien bé per al futur.

6. Què hi diria un utilitarista?

Diria que hem de respectar la natura i hem de pensar en les generacions futures.

No hay comentarios: