martes, 16 de septiembre de 2008

La filosofia


La filosofia és una idea, un pensament o be el saber, que es troba entremig de la teologia i la mateixa ciència, ja que consisteix en fer suposicions i en creure en el que es diu, però a la vegada fa servir la raó humana.

La filosofia neix a partir de l’admiració i la sorpresa davant dels fenòmens més sorprenents, per això mateix cal plantejar els problemes i les preguntes per tal d’aproximar-se al seu objectiu.

Les preguntes més freqüents que es planteja la filosofia, sens dubte són preguntes relacionades amb l’existència humana, la creació de l’univers, el destí,la vida...preguntes que en algun moment se’ns ha passat pel cap a tots nosaltres, però que encara no estem segurs del tot, de tenir una resposta sòlida. A més la filosofia no té altre utilitat, més que plantejar al ésser humà qüestions i despertar el seu interès cap al coneixement, per tal de deixar en banda la seva ignorància. També el que vol aconseguir és entristir i contradir a l’ésser humà per tal de que detestin l’estupidesa i sobretot el que vol és denunciar la baixesa.


No hay comentarios: