martes, 9 de febrero de 2010

Activitat 3 :Influències en el pensament de Voltaire

Durant el seu exili a Londres, Voltaire freqüenta a l’elit de la ciència i la filosofia. És en aquest viatge en el qual coneix idees progressistes i liberals i madura el seu pensament sobre aspectes com la política, la societat i la llibertat. Quan regressa d'aquest viatge, expressa en les seves Cartes Filosòfiques la seva admiració i suport a les idees de Locke i altres autors i pensadors anglesos sobre canvis en la política i societat del moment.

Aquesta influència es veu clarament en tota la critica que fa Voltaire sobre el món, la justícia i la igualtat després d'haver conegut a Locke i el seu pensament.

La Marquesa de Châtelet va exercir sobre ell una important influència basada en l'intel·lectual i en el treball conjunt que ells realitzen durant aquest període ja que compartint certs interessos sobre ciència i filosofia, es dediquen a l'estudi d'aquestes matèries. Això dóna com fruit la publicació d'una obra que defensa i analitza el pensament de Newton i duu el nom de "La filosofia de Newton".

Les idees de Voltaire reflecteixen influències del racionalisme cartesià i de l'empirisme britànic, de manera destacada de les idees científiques de Newton.


http://www.cibernous.com/autores/voltaire/index.html

No hay comentarios: