jueves, 14 de enero de 2010

Carta a Meneseu


Idees principals:

A la carta de Epicur a Meneceu resumeix tota la seva filosofia. Segons
Epicur, la filosofia a d’arribar a tothom, tan a joves com a vells, tot i que no vegi els joves del tot preparats. Mostra perfectament quin és per a ell l’objectiu de la vida, aquest és ser feliç.

Títol: Viu la vida en felicitat.

Comentari:

Epicur en aquesta carta plasma la seva filosofia, centrada en la vida el plaer i la felicitat. Per Epicur l’objectiu de la filosofia és arribar a la plenitud per tant, busca el camí cap a la felicitat, ja que aquest és el fi. Per això considera que s’ha de viure però viure feliç i aprofitant el moment. No s’ha de témer a la mort perquè quan nosaltres hi som ella no hi és i quan ella hi és nosaltres ja no hi serem, la mort és un fet i existeix.

L’objectiu per tant és buscar el camí per arribar a la felicitat, aquest camí segons Epicur es a través dels plaers que ens porten aquesta. La recerca de la felicitat segons Epicur és una diferència clara amb el terme de felicitat d’ Aristòtil que és dedicar-se a una vida contemplativa i basada en l’activitat intel·lectual i també respecte la de Plató que era observar les idees. Per a Epicur però, la recerca dels plaers és el camí cap a la felicitat però s’ha de saber on estan els límits ja que si ens passem podem arribar a convertir els plaers en vicis i aquests no ens porten cap a la felicitat, per què la felicitat és el no sentir dolor.

No hay comentarios: