martes, 17 de noviembre de 2009

Comentari del Fedó 1 cos i ànima

Sòcrates explica segons el Pensament de Plató que pot haver un camí per mitjà de la raó per aconseguir la recerca que no podem aconseguir per causa del nostre cos perquè l’ànima es troba contaminada per aquest. Per tant, un camí que ens porti a la veritat.

Creu que el cos és una càrrega per a l’ànima, ja que aquest necessita manteniment i ens impedeix adonar-nos d’allò real,per aquest motiu no arribem a la veritat, sinó que ens lligar-nos al món sensible. Dona tota la culpa al cos que segons ell es el responsable de les guerres ja que és ell el que ens porta a desitjar possessions que són la causa d’aquestes guerres.

A partir d’aquest encadenament que ens té sotmesos el cos no som capaços de dedicar-nos a la filosofia i quan ho intentem el cos ens despista i ja no ens deixa veure la veritat. Però si volem veure la veritat cal desfer-se del cos i que l’ànima arribi a estar sola en si mateixa i s’apropi al món intel·ligible. Arriba a la conclusió doncs que basant-se en els raonaments anteriors l’única manera de conèixer la veritat és un cop haguem mort, ja que serà l’únic moment en que estigui sola en si mateixa. Per tant fins a les hores cal que ens allunyem dels desitjos del cos i realitzar allò necessari per poder arribar a la recerca de la veritat.

No hay comentarios: